Ξεκινώ μια νέα επιχείρηση.

Καθημερινά νέες επιχειρήσεις δημιουργούνται, η βρίσκονται στα πρόθυρα να δημιουργηθούν. Χιλιάδες νέες ιδέες, από ένα δαιμόνιο λαό, που προσπαθεί να βρεί τον δρόμο ξανά για την ευημερία.

Επιχειρήσεις, στην πλειονότητα τους, που γίνονται από νέους ανθρώπους, με όρεξη για δουλειά και με ένα καλύτερο όραμα για το μέλλον. Αποτελούν δε ίσως αν και σε ατομικό επίπεδο, την ελπίδα συνολικά για ένα καλύτερο μέλλον.

Το να δημιουργήσεις μια νέα επιχείρηση, αποτελεί ένα εγχείρημα που εξαρχής εμπεριέχει κινδύνους, και προσδοκίες. Η ελληνικές παραδοσιακές επιχειρήσεις, θεωρούνται ξεπερασμένες, ως προς τις σύγχρονες αναγκαιότητες και κάλο θα ήταν, κάθε νέο ξεκίνημα, να συνοδευόταν από μία λίστα που απλά θα περίγραφε, τι δεν πρέπει να κάνω.

Πετυχαίνουν αυτοί που σκέφτονται διαφορετικά.

Η εμπειρία έως τώρα έχει δείξει άσχετα από την εποχή ότι οι επιχειρηματίες που τα καταφέρνουν να δημιουργήσουν οργανισμούς που ακμάζουν, ακολουθούν κατά κανόνα διαφορετικά βήματα από τους άλλους.

 

"Όλοι οι πετυχημένοι κάνουν τα ίδια πράγματα. Και όλοι οι άλλοι πάλι τα ίδια κάνουν."

Αυτός ήταν και ο τίτλος ημερίδας που απευθύνθηκε στον επιχειρηματικό κόσμο, θέλοντας να εστιάσει στους παράγοντες της επιτυχίας. Ανεξάρτητα από τι προσωπικά πιστεύει ο καθένας μας, υπάρχει καταγεγραμμένη στατιστική ανθρώπων, που τα κατάφεραν σπουδαία. Χρησιμοποιώντας όλοι τους λιγότερα η περισσότερο την ίδια συνταγή.

Με απλά λόγια δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε ξανά την Αμερική. Φτάνει να διδαχτούμε από το πετυχημένο. Υπάρχουν πλήθος άρθρων, που μπορεί κανείς να βρει που δίνουν συμβουλές, για την σειρά και του τι και πως πρέπει κανείς να κάνει για να δημιουργήσει η να αλλάξει την υπάρχουσα επιχείρηση του.

Πέρα από το αυτονόητο των βημάτων που κανείς μπορεί να σκεφτεί, η να διαβάσει σε αυτά τα κείμενα, δεν προσεγγίζονται, ζωτικά θέματα, που είναι δομικά και συντελούν στην επιτυχία, είναι διαφορετικό θέμα άλλωστε το να φτιάξω μία επιχείρηση και άλλο να επιτύχει.

Η επιχείρηση θα παραμένει πάντα η προέκταση του κάθε επιχειρηματία, αυτών που πιστεύει και θεωρεί.

 

Φώτης Λαζάρου

Business Process Re-engineering Officer

 

Οργανική Αξιολόγηση Επιχείρησης

Κάνε το Τέστ.

https://business-analysis.info/Structures-Pre-Evaluation-Test

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΙΔΑΝΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

Όπως κι ένας ανθρώπινος οργανισμός, έτσι κι ένας επιχειρησιακός οργανισμός διαθέτει για κάθε μοναδική του λειτουργία, έναν συγκεκριμένο αριθμητικό δείκτη, ο οποίος πρέπει να παρουσιάζει μια συγκεκριμένη αριθμητική τιμή, η οποία με τη σειρά της δηλώνει σαφώς την ιδανική σκηνή λειτουργίας.

 

Business Plan

Έχεις σχέδιο; δεν έχεις; τότε που πας, γύρνα πίσω...

 

Τι λένε οι άλλοι για εμάς.

  • Με βοήθησε να κατανοήσω τρόπους και μεθόδους αξιοποίησης στον ασφαλιστικό κλάδο στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται στην Ελληνική αγορά σε περίοδο κρίσης. Επίσης το Cash Bills(εσόδων-εξόδων). Με βοήθησε να κατανοήσω τα έξοδα που δεν φανταζόμουν πως υπάρχουν και είναι τόσα πολλά. Η παροχή υπηρεσιών οργάνωσης είναι πολύ χρήσιμη.

       Κρυπάρος Σταύρος- Διευθυντής καταστήματος Ευρωπαϊκής Πίστης